HVOR SKAL DU SPISE NYTÅRSAFTEN 2023/2024?
Nytårsaften er den ene dag på året, som de fleste af os har planlagt lang tid i forvejen. Vi bevæger os derfor udover de spontane restaurantbesøg, i dette blogpost, for at give jer tips til at finde et bord til nytår. Mange restauranter er allerede fuldt booket, men hvis du stadig ikke har planlagt din aften, har du her 20 bud på restauranter, der har kreeret lækre nytårsmenuer, så du kan nyde din aften og blive forkælet på bedste vis.
Udskyd juleplanlægningen et par dage og brug i stedet lidt tid på at sikre dig et bord på en af de mange gode restauranter, der har åbent Nytårsaften. Når den er klaret, skal du bare have købt noget lækkert alkohol til efterfesten, og så er nytårsaften på plads. De fleste restauranter lukker omkring kl. 23, så du skal fejre midnat i privaten eller ude i byen. Men vi lover dig, der er en masse lækre nytårsmenuer derude, der kan give dig en god start på årets sidste aften, og vi har også fundet et par stykker, hvor du kan fortsætte din fest.
Men helt seriøst, du skal skynde dig. Vi er nemlig ikke de eneste der har fået den idé, hvorfor mange steder allerede melder fuldt booket. Men du har heldet med dig, for vi har udført lidt detektivarbejde og fundet 20 gode restauranter, der stadig har ledige borde. Vi har tilmed indsat deres nytårsmenu her, så du nemmere kan få et hurtigt overblik.
UDFORSK FLERE RESTAURANTER I VORES APP
Kom med til et brag af en nytårsfest på Bæst. De serverer en festlig nytårsmiddag inklusiv vin og god stemning.
I kan læne jer tilbage, spise, drikke og nyde årets festligste aften, imens de fører jer igennem et flow af lækre retter i bedste BÆST-stil. Deres sommelier har sørget for fantastiske naturvine der er afstemt til maden.
Efter middagen åbner baren op hvor du kan nyde en cocktail imens dj’en vil spille lækre toner, så alle kan få rystet det forgange år af sig. Hele pakken koster 1.950 kr.
De viser Hendes Majestæt Dronningens nytårstale på en skærm. Bestil venligst din billet til 17.45, hvis du vil se den her.
-
Middagen bookes enten kl 17.45 hvis du ønsker at se H.M. Dronningens nytårstale eller kl. 19.00
-
Middagen slutter senest kl. 00.00 hvor de byder nytåret velkommen og skåler i et glas bobler.
-
Efter middagen bliver nogle af bordene ryddet væk så der er plads til dans.
-
Festen fortsætter fra 00.00 – 03.00.
Aperitif og snacks
Nytårs Menu
Vinmenu under middagen
Filtreret vand m/u brus
Filter kaffe eller te
"Ricciarelli" ved midnat - en italiensk tradition
1 glas bobler kl. 00.00
Indgang til Bæst nytårsfest med DJ
Fejr nytårsaften i hjertet af Frederiksberg Have, når de dækker fint op i stuerne og inviterer jer indenfor til nytår på gården. Der bliver kælet for maden i køkkenet med deres helt særlige nytårsmenu, så du kan slutte året af med manér. Du kan booke bord til enten 18.30 eller kl. 19.00.
Menuen er 1.750 kr. per person. Pris inkl. vinmenu er 2.750 kr.
SNACKS OG CHAMPAGNE
Østers - yuzu
Caviar - rygeost
Oksehale - ponzu
SORT HUMMER
Majroer - bergamotte - citronverbena
KAMMUSLING
X.O - gulerod - fingerlime
PIGHVAR
Æggeblommekartoffel - røget smør - caviar
DUE
Miso - morkel - trøffeljus
PISTACIE
Oolong te - honning - unika 30
Petit four & kaffe/te
Fasangårdens kransekage
Gemini er nabo til Planetariet og du kan nyde din nytårsmenu her i smukke omgivelser med vinduer ud mod Sankt Jørgens sø. Middag fra 18.00, restauranten lukker kl. 23.00. Hele nytårsmenuen kan fås for 995 kr. Dertil kan købes vinmenu for 625 kr. Vælg den eksklusive vinmenu for 1.175 kr.
SNACKS
Østers med muslingefløde og dildolie
Krustade med kyllingelevercreme og solbær
Friteret panisse med krabbe, lime og løvstikke
KAMMUSLINGETERRIN
Æble, agurk og bitre salater
FARSERET MORKEL
Grillet forårsløg og skummende svampesauce
DAMPET TORSK
Sauteret porre og luftig jomfruhummerbiqsque
STEGT OKSEMØRBRAD
Glaserede rødbeder fra Kiselgården og pebersauce
GEMINIS SIGNATUR DESSERT
Tarte aux citron meringue med yoghurtsorbet og friske urter
På Nørrebro, byder Kiin Kiin velkommen til en nytårsmiddag med thai gourmet. Reservation er muligt kl.18.00 eller kl. 19.00 og restauranten lukker kl.23.00. En vegetarisk menu er også mulig - se mere på deres hjemmeside.
Mad + vinmenu for 2.600 kr. per person.
MED APERITIF
Rød Snapper syltet hvidløg/ Sojamarengs med cashewnødder /
Miang kam / Kai Toon Miso / Massaman kroket / Kyllingesatay / Kongekrabbe salat
Et glas J. Charpentier champagne extra brut
I RESTAURANTEN
Consomme baseret på five spice og and
Krydret chiang mai pølse spicy esaan larb soyaglaceret andetunge
Grüner Veltliner, Kamptal, Østrig/ Frisk æblejuice
Spicy salat med kammusling & fermenteret tomat, syltet tomat og tomat juice
Riesling, Mosel, Tyskland /Tomat passionfrugt juice
Gulkarry med jomfruhummer, avokado purée og kærlighedfrugt
Deutz demi-sec champagne / Kold jasmin te
Tom kha laksrulle med kaviar galangalsovs og edamame
Chateau d’Esclan Rosé, Provance, France / Ingefær limonade
Sprød gris med stegt skalotteløg & syltet løg, hvidløg puree med thai basilikum & jasminris
Shiraz, Maclaren Vale, Australien / Frisk druejuice
Tragt kage med bananis
Palomino, Pedro Ximenez, Jerez, Spanien / Kokos rose juice
Kaffe eller te med petit four - cognac/likør
Med Koefoeds placering i indre by er du tæt på bylivet og kan fejre nytåret ind her, efter restauranten har sendt jer godt afsted med deres bud på en nytårsmenu. Seating er enten kl. 17.00 eller kl. 19.30. Restauranten lukker kl. 23, hvor de ønsker alle gæster et fantastisk nytår. Menuen er 1.599 kr. Menu & 5 glas vin for 2.599 kr. Fuld pakke med champagne til snacks, filtreret vand m/u brus, kaffe / the & petitfour; 2.499 kr.
SNACKS
Koefoed signatur ” Sol over Gudhjem ”
Østers, langpeber & grillet citron
Caviar, boghvede crepé & cremefraiche
Vandbakkelse med trøffelcreme og ¨Koefoed skinke¨
MENU
Rimmet kammusling, agurk & frossen dild
Stegt hummer, artiskokker & sauce beurre blanc
Due Royal farseret med morkel, endive & Jus
Kalv, trøffel & rødvins sauce
Bornholmske & andre danske oste med kompot & honning ( Tilkøb 120,- )
¨Bornholmer isbombe¨
Solbær, kakao & marengs
Restaurant Frank har været yderst velbesøgt siden de slog dørene op, og nytårsaften er ingen undtagelse, så skynd dig at booke dit bord før det er udsolgt. Nyd en udsøgt middag, før du fortsætter festen videre ud i byen. Du får en samlet pakke for 2.200 kr. som består af 9 serveringer, 1 glas champagne + 5 glas vinmenu . Dertil kaffe & kransekage samt vand med eller uden brus ad libitum . De 9 serveringer er følgende:
Hvide ansjoser, grillet brød og æg
Salt 'n vinegar jordskokkechips, løg og creme fraiche 48%
Tostada, rejer, mandarin og kapers
Kammusling, syltet hokaido, ponzu og brunet smør
Tuntatar, piquillo pebre, syltede umodne ferskner og lardo
Grillet spidskål, champagne beurre blanc og löjrom
Ribeye, aubergine og miso bearnaise
Grape granité, fersken likør og olivenolie
Espresso kage, pedro ximenez karamel og black sugar ice cream
Kransekage
Champagne og 5 glas vin
Vand og kaffe
Her starter vi aftenen enten kl. 17.45 i Kanalens Anneks med et glas Champagne i hånden og skåler med Dronning Margrethe til Nytårstalen. Alternativt kan du ankomme efter Dronningens tale fra kl. 18.00 i restauranten, hvor vi byder på champagne med snacks, efterfulgt af en 4-retters menu med tilhørende vine. Aftenen slutter med, at vi skåler det nye år ind med mere champagne og kransekage, før vi takker af senest kl. 00.30.
Ønsker I at skåle nytåret ind hjemme eller et andet sted, byder vi en halv flaske champagne pr. 2 gæster og kransekagen ”to go”. Prisen for det hele er 2.123 kr.
MENU
SNACKS
Østers med soya tapioka og hvid kimchi
Kartoffelvaffel med trøffel og serrano skinke
FØRSTE SERVERING
Kammusling med vinterporre, blanquette sauce og caviar
ANDEN SERVERING
Nytårstorsk “a la Kanalen”
TREDJE SERVERING
“Tournedos Rossini” kartoffel rösti, stegt foie gras, trøffel hertil sauce tilsmagt med Madeira
SIDSTE SERVERING
Panna cotta med brød tuile og mælkechokolade
Vær med til Nytårsfest med udsigt over byen på Restaurant Trio. Oplev København fra 10. sal på toppen af Axel Towers nytårsaften! Trio byder på et nytårsevent i særklasse med en signaturmenu, tilpasset vinmenu og champagne samt kransekage kl. 00.00. Ankomst mellem 18.00-19.30. Prisen er 3.500 kr. Cocktailbaren er åben indtil 01.00, hvor der er mulighed for at tilkøbe yderligere cocktails, drinks, vin og champagne.
Trio´s nytårscocktail ved ankomst
Tasting menu 7 serveringer
Tilpasset vinmenu
Mineralvand m/u brus ad libitum
Kaffe/te med sødt
Champagne samt kransekage.
Menuen:
Kartoffel med Oscietra Caviar
Jomfruhummer med "Aguachile"
Kammusling med pære & hvide ribs
Blæksprutte med ørredrogn & wasabi
Blomkål med trøffel & valnød
Dådyr med rødbede & røget marv
Kokosnød med pomelo & sesam
De fire velbesøgte restauranter på hhv Nørrebro, NV og Vesterbro, af samme ejer, slutter også året af med en flot nytårsmenu til en flot pris. Alle 4 steder kan du få din nytårsmiddag til kun 850 kr. Skynd dig at book, de er som regel hurtigt fuldt booket. Der er forskellige menuer, så vælg din favorit og book dit bord til dig og dit nytårsselskab.
OMAR
Østers med æblevinaigrette
Østers med grillet grøn tomatsalsa
Champagne fra Henriet Bazin, blanc de noirs, grand cru
Gyoza, jomfruhummer, svampeboullion og citrontimian
Dampet lange, stikkelsbær, wasabicreme, glaskål og sprødt brød
Vol au vent, hummer américaine, brissel og perleløg
Grillet pluma, ribs glace, karamelliseret knoldselleri & sauce bordelaise,
med kartoffelpuré & kryddersmør
Chokoladesorbet, friskost og blåbær
Tilkøb af Ost 95,-
Sainte-Maure de Touraine, Tomme des Croquants,
med hybenkompot & nøddebrød
SAFARI
Champagne fra Henriet Bazin, blanc de noirs, grand cru
Gillardeau østers, appelsin, habanero og æble
Tuntatar, ponzu, tomat & tostadas
Ravioli med jomfruhummer, thai basilikum & bisque
Dampet lange, bagte skalotteløg, friteret boghvede og parmasan sauce
Farseret vagtel med pommes anna og hønsesauce
Radicchio, skalotteløg, persille & sennepsvinaigrette
Tilkøb 95 kr:
24 mdr comte, fourme d’ambert, jordbær- og rabarberkompot & knækbrød
Gateau marcel & appelsin sabayonne
KIMA
Friterede østers & sauce tatar
Østers naturel & citron
Champagne fra Henriet Bazin
blanc de noirs, grand cru
Tarte tatin med løg, ansjos & bitter salat
Jomfruhummer timbale & bisque
Stegt havtaske på ben, fiskefumé
kartoffelkompot & estragon
Farseret vagtel, svampe, lardo, hønsejus
& stegt palmekål
Kirsebærsorbet & chokoladeis
Champagne fra Henriet Bazin, blanc de noirs, grand cru
Gillardeau østers & mignonette
Saltet kulmule, spicy mango, sesam & koriander
Stegt jomfruhummer, blomkål, hasselnød, dild & bisque
Stegt kammusling, jordskok, kørvel & beurre blanc
Iberico wellington, pommes puré, estragon & sauce bordelaise
Tilkøb af ost 95,-
Comte 30 mdr, brillat savarin, knækbrød & hyben
Vaniljeis, chokoladecremeaux & olivenolie
Fejr din nytårsaften på VEVE til en vegetarisk nytårsmåltid. Du kan vælge at starte middagen kl. 18.00 eller 19.00 og restauranten lukker kl. 23.00. Menu inkl. drikkevarer er 1.950 kr. per person.
APERITIF
Et glas Champagne J.Charpentier Reserve Brut
Cassava chips med trøffel dip
Rødbede slik
Svampe tartelette
Blomkål, tahin og valnødder
Sunchoke, pomelo og tang
VeVe ceviche
MENU
Valnøddebrød, baguette, smør, olie
Courgette, grøn tomat og konserveret citron
Løg, majroe, og kokos
Svampe, kombu og hvid trøffel
Kartoffel, Mizuna og salat
Soul food
Havtorn, græskar & Garam Masala
Knoldselleri, miso, æble
Still og sparkling water
Kaffe/te med petit fours
Avec
Kom godt ind i det nye år på populære Salon i indre by. De ser frem til at byde jer velkommen mellem klokken 18 og 19, til en fantastisk aften. De ringer nytåret ind klokken 00.00 med lidt bobler og sødt, og siger tak for i år og tak for i aften. Pris for menu er 1.250 kr. Vælg inklusiv vinmenu og vand for 2.500 kr.
MENU
Gougères med trøffel
Hamachi, fingerlime & frisk wasabi
Pocheret østers, muslingeemulsion & caviar
Dansk sort hummer, sauce blanquette & sprød kartoffel
Svamperavioli, parmesan, morkler & æggeblomme
Dampet pighvar, Champagne beurre blanc & Oscietra caviar
Pithivier a la Beef Wellington & trøffel sauce
Champagne sorbet
Mont Blanc, kastanje & vanilje
Glæd dig til en festlig nytårsaften på Dumpo, hvor køkkenet sammensætter en fantastisk nytårsmenu og sørger for, at du kommer smagfuldt ind i det nye år. Eksklusiv nytårsmenu: - 10 serveringer - Champagne - 3 glas vinmenu - Vand ad libitum - altsammen for 995 kr. pr. person. Menuen er fast og ændringer kan ikke foretages uden det på forhånd er aftalt med restauranten. Arrangementet lukker 23.00, hvor de sender jer trygt videre.
SNACKS
Champagne
Blinis & jomfruhummer
Hvidvin
Maltchips & røget rogn
Coppa
Kroketter af duroc svin
Surdejsbrød med saltet smør
KOLDE
Hvidvin
Pocheret helleflynder - blomkål & musling
Tatar - trøffel & basilikum
VARME
Rødvin
Kartoffel - karamelliseret løg & estragon
Oksemørbrad - knoldselleri & hvidløgs hollandaise
DESSERT
Hasselnød parfait - pære & kvæder
Brasserie Kontrast ligger i det populære Villa Copenhagen, så hvis du er hurtig kan du kombinere din nytårsmiddag med eb luksuriøs hoteloplevelse. En nytårsaften på Brasserie Kontrast koster 2.060 kr.
Aftenen byder på velkomst i Courtyard kl.17.00 og Dronningens nytårstale kl. 18.00, hvor der serveres østers, oliven og Villas salte nødder med en Ayala Brut Majeur Champagne
Middag i Kontrast kl. 18.30, hvor menuen er som følger:
APPETIZER
Caviar toppede blinis, creme fraiche og purløg
Rødbede gravet lakse tatar på sprøde tærte
Trøffel Gougères med Gruyere
2016 Filep Furmint, Tokaj, Hungary
1. FORRET
Halv hummer, smør brioche, fennikel, urter og friskost fra Søtofte
2022 Awatere Sauvignon Blanc, Marlborough, NZ
2. FORRET
Ravioli, græskar og champagne sauce med Kalix rogn
2021 Grüner Veltliner, Handwerk, Dominique Stagård, Kremstal, Austria
HOVEDRET
Urte rullet oksemørbrad, danske svampe, rødvins sauce
og kartoffel-trøffel Dauphinoise
2020 Occhetti Nebbiolo d’Alba, D.O.C. Prunotto Estate, Piemonte, Italy
DESSERT
Mørk chokolademousse kage, hasselnøddecrumble,
orange-havtorngele og pistacie is creme
2019 Ximenez Spinola Delica Cosecha Bodegas Ximenez-Spinola, Jerez, Spain
KRANSEKAGE
(Kransekage pakket til at tage med)
Få en mindeværdig oplevelse, der omfavner naturen for at opleve skønhed, smag og følelser. En overraskelsesmenu vil blive afsløret på aftenen som en del af deres koncept, hvor de fineste lokale råvarer forvandles af den kreative kok Valerio Serino.
En 4 timers oplevelse, der starter kl. 18.30 og slutter kl. 22.30.
En fuld oplevelse inklusive velkomstdrink, vin eller alkoholfri parring, kaffe eller te. Pris 4.000 kr.
Gorda blev grundlagt af Gonzalo og Luciano, to argentinske venner og kokke med en fælles passion for at genskabe det lokale køkken. På baggrund af deres omfattende erfaring i køkkener i hele Sydamerika og Europa, påbegyndte de en mission om at skabe et indbydende sted, der fremviser de levende smag af det latinamerikanske køkken. Nyd din nytårsaften med denne udsøgte menu til en pris på 750 kr.
MENU
Østers - grøn gazpacho og et glas bobler
Ostebrød - chilismør
Krabbekroket
Arepa - queso fresco - ørredrogn
Skaldyrs ceviche
Tun tostada
Argentinsk rib eye - blå kartofler - chimichurri
Dulce de leche - vaniljecreme -mandler
Petit four
I år har de sammensat 2 forskellige løsninger på NÆRVÆR, hvor maden er den samme, men man kan vælge imellem 2 forskellige vin menuer. En menu med gode vine, som de på NÆRVÆR kender rigtig godt, og som er afstemt til maden, eller en vinmenu, hvor de har været i kælderen og grave lidt dybere efter vin, som der er lidt mere gang i.
Samlet pris:
Vinmenu 1: 1.895 kr.
Vinmenu 2: 2.195 kr.
Alkoholfri Vinmenu: 1.495 kr.
MENU
Østers m/ ingefær & citron
Krabbe m/ krabbefyld & consommé
Okse Tatar m/ Æggeblomme
Røget ål m/ kartofler
Jomfruhummer tatar m/ friterede rejer, grønne tomater & jomfruhummer olie
Torsk m/ musling sauce & hyldeblomst
Oksemørbrad m/ kartoffelmos a la NÆRVÆR & rødvinssauce
1 dansk ost “snefnug” m/ hasselnødder
Chokolade Cremeuse m/ appelsin & brandy
Kransekage macarons m/ chokolade & marcipan
Kransekage m.m. serveres ca. 23.45, så den tilhørende champagne kan nydes siddende eller
udenfor når fyrværkeriet starter klokken 00.00 med Nyhavn og vandet i baggrunden.
Fra 00.00 – 01.00 Vil der være mulighed for at kaffe eller the, samt baren har åbent, hvis man vil købe en cocktail eller avec.
Klokken 01.00 takker NÆRVÆR af og siger godt Nytår til alle.
Cofoco koncernen holder åbent til nytår på flere af deres restauranter, bl. Delphine, som vi har valgt at fremhæve her. Hvis I gerne vil afslutte 2023 med manér, kan I trygt overlade planlægningen af nytårsaftenen her. Nytårsmenuerne er allerede klar, og de har udvalgt skønne vine, der passer perfekt til retterne. Hele pakken er således planlagt på forhånd, så I kun skal tænke på, hvem I gerne vil sidde til bords med, og hvad I skal have på.
Nytårsmiddagen nydes fra kl 18.00 til kl 23.00, hvorfra I fortsætter videre til jeres planlagte destination for at hoppe ind i 2024. I kan også vælge at blive til nytårsfesten på Delphine efter middagen. Altsammen for 1.700 kr.
Retterne serveres Family style, og der findes også en vegetarisk udgave, som kan findes på deres hjemmeside.
Syltede oliven
Gillardeau Østers med saltet citron, agurk & grøn chili
Baccala saltet torsk & syltede kapersskud
Sprød krustade taramasalata spread med torskerogn & ørredrogn
Grillede jomfruhummer med persille & hvidløg
Crudo af kammusling med citron, merian, olivenolie & pinjekerner
Crudo af tun med kapers-vinaigrette, persille & rød chili
Grillet ribeye med tzatziki & urtesmør
Grøn salat med pistacienødder, citron & mynte
Delphine Sundae med græsk yoghurtsorbet, ferskensorbet & kandiseret pistacienødder
Kaffe & petit four