top of page
Restauranter København

RESTAURANTER

På bagsiden af Det Kongelige Teater finder du À Terre - en gourmet restaurant der serverer fransk gastronomi af høj kvalitet. À Terre er skabt af Yves Le Lay og den er skabt til ære for hans far, som lavede mad med udgangspunkt i det klassiske franske køkken, men da hans far var yderst berejst, kastede han sig ofte ud i retter fra de nordafrikanske, asiatiske og caribiske køkkener. Disse indtryk og smage fra Yves barndom har defineret hans madstil og madlyst. I løbet af en aften hos À Terre, vil du derfor blive introduceret til disse indtryk og smage, krydret med anekdoter fra hans barndom. Udgangspunktet er at ære hans far - at skabe en oplevelse, som han ville knuselske, hvis han kunne være her i dag. 
Restauranten har åbent til aften onsdag-lørdag. Lørdag er der også åbent for frokost.

Foto: Kim Tonning

A TERRE

FRANSK

Tordenskjoldsgade 11, København, Danmark

På bagsiden af Det Kongelige Teater finder du À Terre - en gourmet restaurant der serverer fransk gastronomi af høj kvalitet.

Interiøret i Aamanns 1921 er inspireret af kirkerummets imponerende æstetik, og det er ikke tilfældigt. På denne toprestaurant vil kombinationen af ​​råvarer og smag bringe dig lidt tættere på himlen - Københavns madtempel. Til frokost inviteres gæsterne til de fjerneste afkroge af den danske smørrebrødstradition med respekt for kvalitet og sans for unikke smage. Der er fokus på god håndværksøl og et stort udvalg af hjemmelavede akvavitter, juicer og cocktails. Aftenerne er baseret på klassiske danske retter, skabt med fokus på god smag, overraskelser og højt gastronomisk håndværk.

AAMANNS 1921

DANSK

Niels Hemmingsens Gade 19-21, København, Danmark

Til frokost inviteres gæsterne til de fjerneste afkroge af den danske smørrebrødstradition med respekt for kvalitet og sans for unikke smage.

Som navnet antyder, er Anarki en restaurant uden dogmer både hvad angår mad og vin. De er inspireret af hele verden og begrænser sig ikke til én bestemt genre bortset fra at være en ærlig og kompromisløs bistro. Ingen produkter eller tilberedningsmetoder er forbudt - "hvis vi synes, det er godt, finder vi et sted til det i Anarki". 
Vinkortet består af et bredt udvalg af vine, der alle er nøje udvalgt af en af ​​de mest fremtrædende sommelierer i dette land. Du vil helt sikkert finde noget, der falder i din smag. Stemningen er hyggelig og afslappet og personalet hjælpsomt og imødekommende. 
Anarki er blevet belønnet med Bib Gourmand af Michelin.

ANARKI

INTERNATIONALT

Vodroffsvej 47, Frederiksberg, Danmark

Som navnet antyder, er Anarki en restaurant uden dogmer og de er inspireret af hele verden og lader sig ikke begrænse af nogen specifik genre.

Hos Ancestrale er missionen at servere unikke vine og harmonisk mad. I denne mission er økologi i spidsen og skarpt efter følger bæredygtige initiativer. De arbejder tæt sammen med deres leverandører og i samarbejde med dem, følger de sæsons kommen og gåen, hvilket afspejles i maden såvel som i udvalget af vin og cocktails. Ancestrale er både en vinbar og restaurant, hvor du kan nyde et glas vin eller en cocktail før du skal videre i byen, men du kan også vælge at nyde en hel middag her. Menuen skifter jævnligt, så hold øje på deres hjemmeside eller sociale medier.

ANCESTRALE

INTERNATIONALT

Oehlenschlægersgade 12, København, Danmark

Ancestrale er en vinbar og restaurant, hvor du kan nyde et glas vin eller en cocktail før du skal videre i byen eller du kan vælge at nyde en hel middag i hyggelige omgivelser.

Ark er en eksklusiv, plantebaseret restaurant og cocktailbar i København. De har en unik og positiv tilgang til hele det veganske univers og tilbyder et 100% helhjertet, plantebaseret koncept. Her kan du forvente en afslappet og god madoplevelse omgivet af bæredygtig dansk design og en menu baseret på sæsonens råvarer. I cocktailbaren kan du nyde naturvine, biodynamiske vine samt en nordisk inspireret cocktailmenu. 

Foto: Studio Tine Mouritsen og Brett Lavender

ARK

PLANTEBASERET

Nørre Farimagsgade 63, København, Danmark

Ark er en eksklusiv, plantebaseret restaurant og cocktailbar i København. De har en unik og positiv tilgang til hele det veganske univers.

Hos Barabba finder du moderne italiensk mad med et twist, serveret med rene og veludvalgte vine der matcher. Barabba er en populær og velbesøgt restaurant - så skynd dig at bestille bord. Gæsterne kommer især for deres velkendte pasta og den gode stemning. Musikken kan være høj, og det er det perfekte sted at starte før en aften i byen. Interiøret er shabby-chic med mintgrønne lysekroner hængende fra loftet.

Fotos: augustaahlberg, @jenat93 and @helenfodnaess

BARABBA

ITALIENSK

Store Kongensgade 34, København, Danmark

Barabba er en populær og velbesøgt restaurant, hvor du finder moderne italiensk mad med et twist, serveret med rene og veludvalgte vine der matcher.

The Ark Collection restauranter ligger i forskellige dele af København og byder på en række plantebaserede madkoncepter af høj kvalitet, med fede sammenhænge, ​​der tilfældigvis er gode for planeten - Beyla er en del af denne kollektion. Gennem håndværk og beslutsomhed eksemplificerer The Ark Collection, at plantebaseret mad kan være spændende og smagfuldt. Deres menuer er inspireret af årstider, lokale råvarer men også globale påvirkninger.

Navnet Beyla, i nordisk mytologi, er biernes og frugtbarhedens gudinde med en stærk forbindelse til jorden. Bier gennemgår en komplet 4-trins metamorfose - hvilket afspejler Beylas egen transformation. Beyla repræsenterer forandring, vækst og beskyttelse.

Foto: Zane Kraujina

BEYLA

PLANTEBASERET

Købkes Plads 34, København, Danmark

En del af The Ark Collection med plantebaserede madkoncepter af høj kvalitet. Her er menuen inspireret af årstider, lokale råvarer og globale påvirkninger.

Bibendum er en klassisk vinbar, hvor du kan kigge forbi til et glas vin fra Husted Vin, en kold øl eller en forfriskende drink. Men udover at være vinbar er de også en bistro, og køkkenet serverer et mindre udvalg af lækre retter og snacks. Her er en hyggelig og uformel stemning og hos Bibendum handler det om at komme lidt ned i gear - her er glasset ikke halvt fyldt eller halvt tomt. Det er lige som du gerne vil have det. Det er det perfekte sted til en date, en flirt, en middag eller en lille fest. Hvis vejret er til det, kan du nyde din drink eller middag udenfor på den hyggelige og stemningsfulde Nansensgade. Vinbutikken er åben fra 16–20, hvis du vil have en flaske to go, og det er også muligt at booke den hyggelige vinbutik som privat selskabslokale med plads til ca. 16 personer.

BIBENDUM

INTERNATIONALT

Nansensgade 45, København, Danmark

Bibendum er en klassisk vinbar, hvor du kan kigge forbi til et glas vin og en snack, men det er også en bistro, hvor du kan nyde din middag.

Bistro 'Lupa' er udviklet af teamet bag Restaurant Ark og Souls. Det er en moderne lokal bistro, hvor der fokuseres på en høj kvalitet og ærligt plantebaseret bistromad, inspireret af sæsonernes skiftende fra lokale producenter. Lokalerne er moderne og servicen professionel.

BISTRO LUPA

PLANTEBASERET

Marstalsgade 8, København, Danmark

Bistro 'Lupa' er udviklet af teamet bag Restaurant Ark og Souls. Det er en moderne lokal bistro, hvor der fokuseres på en høj kvalitet og ærligt plantebaseret bistromad.

Bæst er et sted, hvor bæredygtighed og det nære og tætte forhold til råvarerne betyder alt. Her tilberedes sæsonens bedste, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer med respekt og som gæst kan du nyde dem i afslappede omgivelser. Bæst er certificeret 60-90% økologisk, hvilket betyder, at størstedelen af de råvarer, de arbejder med, er økologisk produceret. De har desuden deres eget mejeri, hvor de laver deres oste som burrata og ricotta samt deres eget pølsemageri, hvor de laver charcuteri som pølser og skinker. Bæst har vundet adskillige priser for bedste pizza, både lokalt og internationalt, men de forsøger ikke at gøre Bæst til en italiensk restaurant. De er inspireret af italienske traditioner, men Bæst er i bund og grund en autentisk Nørrebro’sk restaurant.
Udover deres populære pizzaer, finder du antipasti på menukortet.

BÆST

ITALIENSK

Guldbergsgade 29, København, Danmark

Bæst har vundet adskillige priser for bedste pizza, både lokalt og internationalt. De er inspireret af italienske traditioner, men Bæst er i bund og grund en autentisk Nørrebro’sk restaurant.

I den nye, moderne bydel i Nordhavn finder du Centralen. Her er vinen i centrum og de beskriver selv, at de består af alt det gode i livet. De er en livsnydende blanding af vinbar og vinbutik, hvor du kan forkæle dig selv med et fantastisk udbud af gode vine fra Husted Vin samt lækre delevenlige småretter bestående af diverse oste, pølser, patéer mm. Her er plads til hygge, hjertevarme og fest i hverdagen. De har et tæt samarbejde med lokale leverandører og finder du en god vin til din middag, kan du købe noget med hjem til samlingen. Prøv et glas af ugens udvalgte vin til en god pris. Centralen har også god plads til større selskaber, hvis du leder efter det perfekte sted at holde et privat arrangement som fødselsdage og firmaevents.

CENTRALEN

VINBAR

Århusgade 159, København, Danmark

Centralen er en livsnydende blanding af vinbar og vinbutik, hvor du kan forkæle dig selv med et fantastisk udbud af gode vine fra Husted Vin samt lækre delevenlige småretter.

Falernum er en restaurant og vinbar på den populære og livlige Værnedamsvej. Køkkenet på Falernum har fokus på det franske køkken men præget af friske danske råvarer. Menukortet er lidt mere raffineret end det klassiske bistro mad og deres køkken er årstidsbestemt, hvorfor menuen er i konstant forandring. Menukortet består af få udvalgte hovedretter samt et større udvalg af snacks. Du kan enten spise dig mæt i flere retter med dertilhørende vin fra Husted Vin, men det er også muligt at svinge forbi til et enkelt glas og et par snacks. Hos Falernum handler det om nydelse, lækker service, afslappethed og at komme ned i gear. I weekenden skruer de op for stemningen med lækre cocktails og fyldte vinglas.

FALERNUM

FRANSK

Værnedamsvej 16, København, Danmark

Falernum er en restaurant og vinbar på den populære og livlige Værnedamsvej. Køkkenet på Falernum har fokus på det franske køkken men præget af friske danske råvarer.

Fasangården er en smuk historisk bygning beliggende i Frederiksberg Have. Når man bevæger sig gennem Fasangården, mærker man historiens vingesus. I restauranten er der fokus på det nordiske køkken, men der bruges teknikker og smage fra alle 4 verdenshjørner. Du vil opleve nye og gamle bekendtskaber på menuen. De har en personlig tilgang til råvarer og ingredienser, der samler folk med lige dele overraskelse og nyskabelse. Vinkortet indeholder primært europæiske vine, der rummer naturvinselskere men også de helt store klassikere.

Fotos: @kirkegaard.peter, @rakkerdak og @anderspihlolsen

FASANGÅRDEN

NORDISK

Søndre Fasanvej 73, Frederiksberg, Danmark

I denne smukke, historiske bygning i Frederiksberg Have er der fokus på det nordiske køkken, men der bruges teknikker og smage fra alle 4 verdenshjørner. 

Restaurant Frank er en anmelderrost restaurant i Indre By i København lige ved Kongens Nytorv. Maden har rod i det klassiske franske køkken men med inspiration fra hele Europa. Retterne og råvarerne bliver valgt efter, hvad der er i sæson, hvorfor menuerne er skiftende. Vinkortet er kompetent sammensat og betragtet som meget interessant blandt vinkendere. Tilsammen får du, hvad Frank selv kalder for en vinbistro i indre København. Du finder en afslappet, moderne restaurant, hvor det åbne køkken er i centrum. Omgivelserne er blød belysning, flimrende stearinlys, behagelige sofaer og designertræmøbler. Så læn dig tilbage her og bliv forkælet. 

Fotos: @ninafitton, @mariaohm, @anderspihlolsen og @karolinastanu

FRANK

EUROPÆISK

Ny Adelgade 3, København, Danmark

Restaurant Frank er en anmelderrost restaurant tæt på Kongens Nytorv. Maden har rod i det klassiske franske køkken men med inspiration fra hele Europa.

På en sidegade til Smallegade, i et charmerende 160 år gammelt hus, finder du Frederiks Have – en Michelin anbefalet restaurant. Det er en intim restaurant med erfarne og kompetente medarbejdere, både i køkkenet og på gulvet, der går højt op i at give dig en god restaurantoplevelse. Køkkenet er overvejende skandinavisk, og du kan nyde din mad enten inden- eller udendørs. I tråd med navnet på restauranten finder du en skøn gårdhave med masser af siddepladser. Indenfor er restauranten opdelt i to afdelinger; et lokale med udsigt til gårdhaven samt køkkenet og en mere tilbagetrukket afdeling de kalder for “pejsestuen”. De kører ikke a la carte, men du kan vælge mellem 3, 4 eller 5 retters menuer til meget fair priser. Du finder desuden et velassorteret vinkort.

FREDERIKSHAVE

SKANDINAVISK

Virginiavej 1, Frederiksberg, Danmark

Køkkenet er overvejende skandinavisk, og du kan nyde din mad enten inden- eller udendørs. I tråd med navnet på restauranten finder du en skøn gårdhave med masser af siddepladser.

I kernen af Nørrebro, lige overfor Assistens Kirkegård, finder du Gaarden & Gaden med hyggelige og imødekommende omgivelser indenfor samt et rummeligt uderum på den summende Nørrebrogade. Gaarden & Gaden er en bar lige så meget som en restaurant. De serverer både morgenmad, frokost og aftensmad med inspiration fra hele verden. Det er roligere om dagen, men livligt om aftenen, ofte med musik fra højtalerne eller en live-dj. Nyd din mad med en øl, en drink eller en delikat vin fra det brede udvalg af naturvin.

GAARDEN OG GADEN

INTERNATIONALT

Nørrebrogade 88, København, Danmark

Gaarden & Gaden er en bar lige så meget som en restaurant. Her er der hyggelige og imødekommende omgivelser indenfor samt et rummeligt uderum på den summende Nørrebrogade.

Hans Christian’s er et hyggeligt, lille brasserie på Odensegade, Østerbro. Køkkenet er dogmefrit og deres menu er skiftende. De har et udvalg af delikate retter og snacks, hvor I kan vælge á la carte eller selv sammensætte en menu til den større sult. Til frokost kan vælges enten 4 eller 6 retter og til aften 6 eller 8 retter. Sammensæt jeres helt eget festmåltid eller læn jer tilbage og giv personalet frie tøjler til at skabe en unik oplevelse for jer – uanset om det er 4, 6 eller 8 retter. Deres største ønske er at give restaurantens gæster en fantastisk oplevelse med deres lækre mad til gode priser og tilhørende vine, øl og cocktails. Køkkenet har åbent til frokost fra 14-16 og til aften fra 16-21. De har desuden et fantastisk ude område, hvor du kan nyde de lyse aftener på rolige Odensegade.

HANS CHRISTIAN'S

INTERNATIONALT

Odensegade 12, København, Danmark

Et hyggeligt, lille brasserie, hvor køkkenet er dogmefrit og menuen skiftende med et udvalg af delikate retter og snacks. Stort udeområde til de lune dage.

Iluka ligger i en smuk bygning tæt på Nyhavn. Navnet er et aboriginsk ord, der betyder nær havet. Kokkens ejer Beau Clugston valgte navnet for at fremkalde ånden på sit sted, en destillation af det, han har lært af at arbejde i nogle af verdens mest berømte k�økkener og fra sin surfside-opvækst i Australien. Iluka handler om superfriske, superlækre fisk og skaldyr og grøntsager, lavet med omhu og engagement og serveret som om du er familie eller bedste kammerater. Menuen skifter på grund af årstiden.

Foto: Alexander Barbu

ILUKA

SEAFOOD

Peder Skrams Gade 15, København, Danmark

Hos Iluka handler det om superfriske og superlækre fisk, skaldyr og grøntsager, lavet med omhu og engagement.

Italo Disco er et moderne trattoria med et væsentligt internationalt præg. De arbejder kun med de bedste råvarer, som importeres direkte fra Italien, samt fisk og skaldyr hovedsageligt fra danske farvande. Pastaen laves fra bunden og serveres frisk hver dag. På Italo Disco finder du enkle og delikate retter med fokus på perfekt tilberedning og smag. Filosofien er at benytte klassiske håndværk - maden laves som mama ville have gjort, tilføjet lidt ekstra skarphed og finesse. Menuen skifter efter sæsonen, og typisk dagligt. 

Foto: @pollyjazzz, @anderspihlolsen og @thmsbille

ITALO DISCO

ITALIENSK

Oehlenschlægersgade 5, København, Danmark

Italo Disco er et moderne trattoria og de arbejder kun med de bedste råvarer, som importeres direkte fra Italien. Fisk og skaldyr er hovedsageligt fra danske farvande.

Kadeau følger årets rytme og årstidernes cyklus. Køkkenet er regionalt, men alligevel inspireret af hele verden. De holder af traditionerne, men stræber efter at forny. De er ambitiøse og grundige, men vi vil altid være legesyge og på opdagelse. I vækstsæsonen arbejder de intensivt med naturens skiftende udbud og bevarer så meget som muligt i processen. De bevarer de naturlige ingredienser fra Bornholm, så de kan servere en lille smule af den bornholmske natur på deres tallerkener året rundt. De udforsker og udvikler konstant deres basis af ingredienser og teknikker, og de dyrker deres egne urter, grøntsager, frugter og bær og har et tæt samarbejde med deres leverandører. 

"Vi dyrker, høster, bevarer, tjener og elsker, Bornholm".

Om lørdagen har de også åbent til frokost. 

Kadeau, København, har 2 Michelin stjerner. 

Fotos: Marie Louise Munkegaard

KADEAU

NORDISK

Wildersgade 10b, København, Danmark

Hos Kadeau er køkkenet regionalt, men alligevel inspireret af hele verden. De holder af traditionerne, men stræber efter at forny. 2-stjernet Michelin restaurant.

Kiin Kiin er en Thai gourmet Michelin restaurant. Her kombineres klassiske franske teknikker med en udpræget kærlighed til balance og kvalitetsråvarer i ethvert thailandsk køkken. Derfor er det afslappet og nede på jorden – ingen skal nogensinde føle, at de ikke er fornemme nok til at spise her. Tjenerne på Kiin Kiin har en evne til at fornemme gæsternes behov. Velkommen indenfor på denne Michelin-restaurant - nyd dine gadesnacks i de flettede sofaer i loungen og bevæg dig bagefter op ad trapperne for mere madglæde og fuldkommen fornøjelse.

KIIN KIIN

THAILANDSK

Guldbergsgade 21, København, Danmark

Klassiske franske teknikker kombineres her hos Kiin Kiin med en udpræget kærlighed til balance og kvalitetsråvarer i ethvert thailandsk køkken.

Hos Kiin Kiin Bao Bao er den asiatiske inspiration tydelig, især fra Taiwan og Korea, men med et klart nik til dansk design i interiøret. Bestil et udvalg af deres lækre retter og nyd dem, mens du synker tilbage i de buede træstole i en af ​​cognac-lædersofaerne. En følelse af luksus, men til en meget imødekommende pris. Prøv dertil et glas autentisk koreansk vodka eller Kiin Kiins egen Mikkeller-øl.

KIIN KIIN BAO BAO

ASIATISK

Vesterbrogade 96, København, Danmark

Moderne asiatisk tapas restaurant hvor den asiatiske inspiration tydelig, især fra Taiwan og Korea. En følelse af luksus, men til en meget imødekommende pris.

Restaurant Koefoed ligger i smørhullet af København mellem St. Kongensgade og Borgergade tæt på Kongens Nytorv metro. Restauranten ligger lige under gadeplan i lyse, smukke rammer med hvælvede buer og hyggelige kroge.

Det er det danske køkken, du finder på Restaurant Kofoed og kærligheden til Bornholm og de gode råvarer herfra er omdrejningspunktet. Mange af deres råvarer kommer fra gårde på Bornholm, som de har et tæt samarbejde med, og restaurantens nordiske indretning med rå, hvidkalkede buer og hvælvinger er inspireret af de unikke, bornholmske rundkirker. Til frokost kan du vælge mellem et bredt udvalg af smukt anrettede smørrebrød. Til aften varierer menuen men med udgangspunkt i nordiske råvarer. 

Fotos: @wayneepops, @oregongirl_aroundtheworld, @madmaasen og @treat_me_tastyfood

KOEFOED

DANSK

Landgreven 3, København, Danmark

Det er det danske køkken, du finder på Restaurant Kofoed og kærligheden til Bornholm og de gode råvarer herfra er omdrejningspunktet.

Fiskebaren holder til i rå og rustikke lokaler i det populære Kødbyen på Vesterbro. Her får du frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails – alt sammen serveret og tilberedt af en passioneret og dedikeret stab. Vilde fisk fanges fra små både om eftermiddagen og lander i køkkenet næste morgen. Skaldyr bliver håndplukket for deres velsmag og grøntsager er fra bio/øko gårde eller vildt voksende i og uden for København. Hos Fiskebaren går de op i at undgå unødvendige kemikalier, og de foretrækker leverandører og producenter, der deler disse holdninger og værdier, når det kommer til smag, kvalitet og bæredygtighed.

KØDBYENS FISKEBAR

FISK & SKALDYR

Flæsketorvet 100, København, Danmark

Fiskebaren holder til i rå og rustikke lokaler i det populære Kødbyen på Vesterbro. Her får du frisk fisk og skaldyr, velsmagende vine og lækre cocktails.

Placeret på Vesterbro, lige ved Det Ny Teater, finder du Lamar, som er det nyeste skud på stammen af folket bag Omar og Safari. I tråd med disse, finder du også på Lamar en hyggelig, intim og lokal restaurant. Der er en uformel, løssluppen stemning med hiphop fra højtalerne. Menukortet er internationalt og uden dogmer, inspireret ud fra humør og sæsonen - dog især med afsæt i blandt andet Mellemøsten og Middelhavslandene. I de uformelle omgivelser får du mad, der er en fryd for både øjne og smagsløg. Der er et større ude område, som du med fordel kan nyde på de varme dage.
Du kan vælge à la carte eller få 8 retter for 385 kr. Menuen kan også fås pescetarisk i 7 serveringer - men ikke vegetarisk. Menuen skal vælges af hele bordet og deles family-style. Køkkenet sammensætter menuen, som serveres i et frisk tempo.

LAMAR

INTERNATIONALT

Gammel Kongevej 27, København, Danmark

Der er en uformel, løssluppen stemning på Lamar med hiphop fra højtalerne. Menukortet er internationalt og uden dogmer, inspireret ud fra humør og sæsonen.

Le Lac er en moderne bistro i hjertet af Østerbro, opkaldt efter søerne, som kan skimtes i horisonten. Her finder du klassisk fransk mad med et moderne tvist. Håndværket er i fokus med en hyldest til de traditionelle tilberedningsmetoder, som de 3 ejere mener er ved at blive glemt. Ambitionerne er høje, og målet er at tilbyde deres gæster mere end et måltid - de vil give en oplevelse, som du vil huske og komme igen for. De er kreative i opbygningen af deres menu, som skifter jævnligt og tager udgangspunkt i sæsonens tilgængelige råvarer. Hertil finder du et bredt udvalg af gode vine, som strækker sig udover Frankrigs grænser. Hos Le Lac vil du blive mødt af et personale der går op i at værne om deres stamgæster, ligesom de tager sig tiden til at byde nye velkommen. 

LE LAC

FRANSK

Classensgade 11A, København, Danmark

Le Lac er en moderne bistro i hjertet af Østerbro, opkaldt efter søerne, som kan skimtes i horisonten. Her finder du klassisk fransk mad med et moderne tvist.

Den populære Bib-Gourmand restaurant, Marv & Ben, holder til i en hyggelig lejlighed i to etager i den brostensbelagte Snaregade – en af Københavns ældste gader tæt på Gammel Strand. Her inviteres du indenfor til nordisk gastronomi, hvor alt er tilberedt fra bunden med en oprigtig nysgerrighed efter nye smagsoplevelser og teksturer. Alt er lavet af de bedste lokale råvarer fra små producenter med så meget økologi som overhovedet muligt og en dyb respekt for naturen. Vinkortet byder på et alsidigt udvalg af spændende vine – både biodynamiske, økologiske og konventionelle vine samt naturvine. Du får god og kompetent betjening fra et personale der går op i, at du vil huske dit måltid hos Marv & Ben som nærværende og rart.

MARV & BEN

NORDISK

Snaregade 4, København, Danmark

Her inviteres du indenfor til nordisk gastronomi, hvor alt er tilberedt fra bunden med en oprigtig nysgerrighed efter nye smagsoplevelser og teksturer.

Mielcke & Hurtigkarl ligger i en af ​​Københavns smukkeste oaser– i det smukke og eventyrlige ’Kongelige Danske Haveselskabs have’, som kan dateres tilbage til 1830. I restauranten er der ingen dogmer, udover lysten og fornøjelsen i sig selv. De holder samme ærbødighed for en ubetydelig porre, som de gør for en smuk hummer. Vinene møder maden i en uformel dans for sanserne, hvor både kontrast og harmoni er velkommen. Menuen starter med en række appetitvækkere, der åbner ganen og sindet. Køkkenet præsenterer to faste menuer forankret i et personligt kulinarisk udtryk – opnået gennem ubarmhjertig teknik og respekt for årstiderne. Deres kompromisløse teknik og valget af råvarer gør køkkenet ubeskriveligt, men let genkendeligt.

Fotos: @katjabbro og @anderspihlolsen

MIELCKE & HURTIGKARL

INTERNATIONALT

Frederiksberg Runddel 1, Frederiksberg, Danmark

Køkkenet præsenterer to faste menuer forankret i et personligt kulinarisk udtryk – opnået gennem ubarmhjertig teknik og respekt for årstiderne.

I et gammelt bindingsværkshus ved søen i Tivoli ligger Mikkeller Færgekroen. Den åbner 4. april sammen med Tivoli. Her kombineres moderne øl fra eget bryggeri med traditionel dansk mad i form af diverse kroklassikere - med fokus på sæsonens råvarer. Stilen er autentisk, portionerne er generøse og hver enkelt ret går perfekt til deres hjemmebryggede øl. De kan  både klare den overdådige frokost og den hurtige platte inden teaterbesøget.

MIKKELLER FÆRGEKROEN

DANSK

Vesterbrogade 3, København, Danmark

Åbner d. 4 april sammen med Tivoli. I et gammelt bindingsværkshus ved søen i Tivoli ligger Færgekroen. Her kombineres øl fra eget bryggeri med traditionel dansk mad.

Mêlée ligger på en lille sidegade til Gammel Kongevej og er en del af Frederiksbergs lokale latinerkvarter. Mêlées køkken er klassisk fransk - en tidløs bistro, der serverer mad med personlighed og kant, på den franske måde, hvor det er naturligt at spise tre-fire simple retter. Retterne er vellavede med årstidens bedste råvarer, og tilbyder en komplet madoplevelse. Vinkortet består hovedsageligt af franske vine, men der er også plads til at gå på opdagelse udenfor Frankrig. I Restaurant Mêlée er bordene tæt på hinanden, og du bliver budt velkommen af ​​travle, men kompetente tjenere, der kender menuen og vinene, og som er på fornavn med mange af gæsterne.
Mêlée er blevet belønnet med Bib Gourmand af Michelin.

MÊLÉE

FRANSK

Martensens Allé 16, Frederiksberg, Danmark

Mêlées køkken er klassisk fransk - en tidløs bistro, der serverer mad med personlighed og kant. Retterne er vellavede med årstidens bedste råvarer.

Omar er et hyggeligt, intimt og imødekommende spisested på Nørrebro, som tiltrækker et lokalt publikum. Der er ingen dogmer i køkkenet, og på menukortet finder du retter fra hele verden samt et bredt udvalg af vine. Vælg deres menu, som serveres i family-style eller gå à la carte. Menuen skifter efter sæson samt stemningen i køkkenet. Hos Omar har de fokus på godt gammeldags værtskab, og du bliver mødt af et glad og imødekommende personale. Har du allerede spist, er du også velkommen til at kigge forbi til en øl eller en kop kaffe i baren for at nyde stemningen.

OMAR

INTERNATIONALT

Refsnæsgade 32, København, Danmark

Omar er et hyggeligt spisested på Nørrebro, som tiltrækker et lokalt publikum. Der er ingen dogmer i køkkenet, og på menukortet finder du retter fra hele verden.

På Restaurant Palægade er ambitionerne høje, og målet er at blive den bedste frokostrestaurant i København. Smag og kvalitet er kerneingredienser. Til frokost serverer de klassisk dansk smørrebrød - med ambitioner om at vise, hvad denne danske arv kan hæves til, når det kombineres med mange års erfaring fra toprestauranter, de bedste råvarer, godt håndværk og moderne teknikker. Alle retter er præsenteret ligetil, nede på jorden og med kvalitet til kernen. Det samme gælder aftenkøkkenet på Palægade. Her henter de inspiration fra det klassiske franske køkken, det moderne danske køkken og krydrer det med input fra hele verden.

Fotos: @inseperable.couple, @ceciliaavenstam og @anderspihlolsen

PALÆGADE

INTERNATIONALT

Palægade 8, København, Danmark

Til frokost serverer de klassisk dansk smørrebrød og til aften henter de inspiration fra det klassiske franske og danske køkken og krydrer det med input fra hele verden.

Paradiso er en vinbar med små italienske snackserveringer. Nyd det varierede udvalg  af lækre snacks, vin og drinks i moderne og farverige omgivelser. Du kan komme ind for en hurtig snack og en drink, før du tager på en aften i byen, eller du kan blive hele natten for en fuld menu. Professionelt personale vil guide dig gennem mad- og vinmenuen.

PARADISO

ITALIENSK

Nørrebrogade 56, København, Danmark

Paradiso er en vinbar med små italienske snackserveringer. Nyd det varierede udvalg af lækre snacks, vin og drinks i moderne og farverige omgivelser.

Paté Paté er en af Kødbyens ældste restauranter og en institution i lækker mad og vin. De gør en stor dyd ud af at forny og fortolke deres menu, så den lægger sig opad sæsonens råvarer men også har plads til klassikere. De samler inspiration fra hele verden, men har en forkærlighed for Frankrig og Spanien samt krydderier fra bl.a. Nordafrika. På Paté Paté står den på casual dining og Kødby-stemning i flere forskellige niveauer. Du får en hyggelig og afslappet stemning med plads til sjov. I weekenden skrues der gerne op for musikken, så du kan blive efter middagen og dykke ned i deres omfattende vinkort med skatte fra Husted Vin samt lækre drinks, forfriskende cocktails og et udvalg af øl. Leder du efter det perfekte sted at holde din næste fødselsdag eller firmaevent, har Paté Paté også to private spisestuer, man kan booke, med plads til op til 50 personer.

PATÉ PATÉ

INTERNATIONALT

Slagterboderne 1, København, Danmark

Paté Paté er en af Kødbyens ældste restauranter og en institution i lækker mad og vin. De gør en stor dyd ud af at forny og fortolke deres menu og samler inspiration fra hele verden.

Hos Pluto begrænser de sig ikke til et sæt retningslinjer for maden, så længe kvalitetsstandarden er høj, og smagen er fantastisk. Menuen passer til enhver lejlighed, lige fra østers og snacks til hovedretter med kød, fisk og skaldyr. Hvis du er i humør til lidt af hvert, er deres 10-retters tasting menu et fremragende valg. Baren byder på både moderne og klassiske cocktails og et omfattende og eksklusivt udvalg af vine, hovedsageligt fra små producenter. Det perfekte sted i weekenden før du skal videre ud i byen. 

Fotos: @kulturikbh, @elle_goulden, @anderspihlolsen, @emmasmatlagning og @cskl987

PLUTO

INTERNATIONALT

Borgergade 16, København, Danmark

Hos Pluto begrænser de sig ikke til et sæt retningslinjer for maden, så længe kvalitetsstandarden er høj, og smagen er fantastisk.

I hjertet af Frederiksberg, lige midt på Gammel Kongevej, finder du Polly, som er søsterrestaurant til den populære restaurant Frank. Polly er en moderne bistro, som hylder håndværket og den gode smag. Maden på Polly er sæsonaktuelt med inspiration fra hele Europa. Retterne serveres simple, ukomplicerede og fuld af god smag. Restaurant Polly er en heldagsrestaurant, og du kan derfor allerede fra klokken otte i hverdagene og klokken ni i weekenden nyde en lækker morgenmad eller brunch i de hyggelige lokaler. En del af retterne fra morgenmadsmenuen går igen til frokost, så morgenmaden er ikke kun for de tidlige morgenmennesker. 

Fotos: @apollinedbof, @persaur og @sarabrinkies

POLLY

EUROPÆISK

Gammel Kongevej 96, Frederiksberg, Danmark

Polly er en moderne bistro, som hylder håndværket og den gode smag. Maden på Polly er sæsonaktuelt med inspiration fra hele Europa.

På hjørnet af Store Kongensgade og Dronningens Tværgade ligger Ripotot oppe på 1. sal - en lille restaurant med en afslappet og uformel stemning og en indretning der minder om det, man finder på en klassisk fransk bistro. Her skifter menuen dagligt og mens du til aften hovedsageligt får sydeuropæisk, langes der lækkert dansk smørrebrød over køkkendisken til frokost. De arbejder med det de kan få fingrene i fra markerne, gårdene og havene og sammensætter hermed menuen hver dag. Med et udvalg af kød, fisk og vegetariske muligheder sørger de for at tilbyde noget for enhver smag. Som standard tilbyder de en 5-retters menu ledsaget af deres fantastiske vine fra Husted Vin og årstidens drinks.

RIPOTOT

EUROPÆISK

Store Kongensgade 56, København, Danmark

På Ripotot skifter menuen dagligt og mens du til aften hovedsageligt får sydeuropæiske retter, langes der lækkert dansk smørrebrød over køkkendisken til frokost.

Safari er en intim og indbydende restaurant på indre Nørrebro. De holder til lige mellem den populære Blågårdsgade og søerne i København. Safari er gode råvarer der serveres i hyggelige og uformelle omgivelser. Her finder du masser af lækre små-retter. Menuen skifter løbende og er inspireret fra hele verden. Til den lette sult kan du vælge à la carte eller I kan vælge hele 8 serveringer for kun 350 kroner. Disse retter deles af hele bordet “family style”.

Fotos: @clarascopenhagen

SAFARI

INTERNATIONALT

Baggesensgade 9, København, Danmark

Safari er gode råvarer der serveres i hyggelige og uformelle omgivelser. Her finder du masser af lækre små-retter der kan deles family style.

Moderne mexicansk restaurant i hjertet af Vesterbro. Menuen består af snacks, et bredt udvalg af favorit retterne, desserter og cocktails. Hos Sanchez laver de mad for at forbedre smagen af ​​majs, chili og mexicanske krydderier i en række forskellige retter, der er en del af deres kulturelle identitet - med et twist til at tilpasse og nå ud til den nordiske kultur. Til deres majsprodukter bruger de kun Heirloom Corn. De får denne majs fra flere samfund i Mexico, som bruger traditionelle landbrugsteknikker til at dyrke økologiske og bæredygtige afgrøder. Sanchez tror på at være socialt ansvarlige i den måde, de henter og repræsenterer de ingredienser, der kommer fra Mexico. "Uden dem kunne vi ikke gøre, hvad vi gør".

Fotos: @masonmoore, @bretthahn, @linekrohn og @bellabarcelone

SANCHEZ

MEXICANSK

Istedgade 60, København, Danmark

Moderne mexicansk restaurant i hjertet af Vesterbro. Menuen består af snacks, et bredt udvalg af favorit retterne, desserter og cocktails.

De fire, små trin, der fører ned til Restaurant Schønnemann, er nok beskedne i afstand, men de fører dig tilbage til en svunden tid, hvor hjerteligt værtsskab og kvalitetsmad lavet fra bunden stadig gælder. Her handler det om at hygge sig over smørrebrød af højeste kvalitet og velskænket øl, som man har gjort det i snart 150 år. Stemningen er uformel, og der skåles livligt, alt imens tjenerne serverer den ene klassiske specialitet efter den anden for de forventningsfulde gæster.
Kortet består af klassisk dansk smørrebrød, lune retter og spændende specialiteter – alt sammen lavet af de bedste råvarer og naturligvis altid frisksmurt. 

Foto: @chefmimichelin

SCHØNNEMANN

DANSK

Hauser Plads 16, København, Danmark

Her handler det om at hygge sig over smørrebrød af højeste kvalitet og velskænket øl, som man har gjort det i snart 150 år.

Selma er en moderne skandinavisk restaurant tæt på Nørreport station og det populære Torvehallerne. Hos Selma laver de en konstant skiftende, dynamisk og innovativ menu med stort fokus på sæsondrevne produkter. Du finder velsmagende og smukt anrettet smørrebrød samt andre skandinaviske retter. Alt sammen lavet med seriøst håndværk, respekt for råvarerne og en stærk personlig opmærksomhed på detaljer. Nyd denne lækre oplevelse i hyggelige og gæstfrie rammer.

Foto: @nlisa276 og @anderspihlolsen

SELMA

SKANDINAVISK

Rømersgade 20, København, Danmark

Hos Selma laver de en konstant skiftende, dynamisk og innovativ menu med stort fokus på sæsondrevne produkter.

Giuseppe Oliva er grundlæggeren af ​​SURT. Efter at have arbejdet som kaptajn i mange år, landede Giuseppe i København og følte et ønske om at genoprette forbindelsen til sin arv af jord og ild. Han er opvokset i en familie af brødmagere, og midt i den gastronomiske revolution, der skyllede ind over København, mødte han adskillige kokke, der gav ham yderligere næring til hans kulinariske interesse. Arbejdet med dem styrkede hans færdigheder i at skabe håndværksprodukter og hylde råvarer og gastronomiske rødder. Tag på SURT og smag for dig selv. Du finder et par nøje udvalgte pizzaer på menuen og udover dette, kan du også vælge mellem snacks og antipasti.

SURT

ITALIENSK

Bag Elefanterne 2, København, Danmark

Hos Surt finder du lækre surdejspizzaer - heraf navnet. Menuen består af få men nøje udvalgte pizzaer samt italienske snacks og antipasti.

Tæt ved Churchillparken og Kastellet finder du The Pescatarian. Her består menuen af et udvalg af lækker fisk, skaldyr, frugt og grøntsager, og det hele serveres med fokus på bæredygtighed og økologi. Alle fisk og skaldyr er fanget tæt på land, og da de danske farvande byder på et bredt udvalg, vil der være noget for enhver smag. Der udvælges dertil de bedste råvarer i sæson, og vinkortet er nøje udvalgt, så du med sikkerhed kan finde noget du kan lide. Du kan se frem til en fremragende madoplevelse med service i verdensklasse. For gæster, der ikke har lyst til en stor middag, er det muligt at nyde en snackmenu og et glas champagne i Oyster baren. Alle menuer kan gøres 100% vegetariske.

THE PESCATARIAN

FISK & SKALDYR

Amaliegade 49, København, Danmark

Her består menuen af et udvalg af lækker fisk, skaldyr, frugt og grøntsager, og det hele serveres med fokus på bæredygtighed og økologi.

The Vietnamese giver dig en autentisk smag af Vietnam med mad af høj kvalitet og en menu, der tilbyder velsmagende retter fyldt med kontraster fra det vietnamesiske køkken - de enkle til de komplekse og rustikke elementer til det elegante. Et besøg hos The Vietnamese skal føles som at nyde en kort ferie i Vietnam fuld af duft, smag og overraskelse. Restauranten drives af et ungt hold, der vil gøre alt for at give dig den absolut bedste madoplevelse. Du finder et udvalg af vine og cocktails og intet vietnamesisk måltid kan være komplet uden en traditionel vietnamesisk kaffe. Varm eller kold er kaffen på The Vietnamese autentisk, fremstillet ved hjælp af vietnamesiske kaffebønner.

THE VIETNAMESE

VIETNAMESISK

Store Kongensgade 91, København, Danmark

The Vietnamese giver dig en autentisk smag af Vietnam med mad af høj kvalitet og en menu, der tilbyder velsmagende retter fyldt med kontraster fra det vietnamesiske køkken.

Hos Tèrra er minimalisme deres signatur, mens bæredygtighed er en dyb tro. Tèrra har været kendt for sin økologiske certificering siden 2017, og med deres enorme respekt for natur og sæsonbestemthed vil du opleve smagen af ​​bæredygtighed. Deres kok - Valerio Serino – transformerer ingredienser af højeste kvalitet til en evigt skiftende menu. Med alle ingredienser, der kommer lokalt fra biodynamiske gårde, fiskere og producenter, giver de dig smagen af ​​deres kerneværdier - respekt for Terra Madre - Moder Jord - Tèrra. Ved at kombinere deres italienske rødder med de bedste af de danske ingredienser samt med inspiration fra livet i de nordiske lande og rejser rundt i verden, giver de en moderne italiensk oplevelse med kreative og innovative retter. Du finder kvalitetsvine fra små producenter, og der serveres kun drikkevarer, der produceres i henhold til bæredygtig landbrugspraksis.

TÈRRA

ITALIENSK

Ryesgade 65, København, Danmark

Hos Tèrra er minimalisme deres signatur, mens bæredygtighed er en dyb tro. De kombinerer deres italienske rødder med de bedste af de danske ingredienser.

Veve kalder dem selv en verdenskøkkenrestaurant, fordi der er så meget fabelagtig inspiration at trække på - ingen steder nævnt, ingen glemt. Alle deres retter er vegetariske og de serverer mad på det meget høje niveau, som slægtskabet med Kiin Kiins Michelin-stjerne berettiger til. Deres retter tager dig ind i hvert eneste hjørne af verden. Alt dette er i moderne omgivelser - fredfyldt, men aldrig for formelt.

VEVE

INTERNATIONALT

Dampfærgevej 7, København, Danmark

Veve kalder dem selv en verdenskøkkenrestaurant, fordi der er så meget fabelagtig inspiration at trække på - ingen steder nævnt, ingen glemt. Alle retter er vegetariske.

Zahida er ejet af 2 brødre fra Storbritannien, som altid har haft en passion for mad. Zahida er deres mors navn, og hun er deres inspiration til madlavning. Hos Zahida finder du moderne pakistansk komfortmad, hvilket betyder, at alle de originale krydderier, smagsvarianter og opskrifter, som deres mor har lært dem, bliver brugt i køkkenet, men opdateret med indflydelsen fra at vokse op i det moderne Storbritannien. De serverer klassiske karryretter som butter chicken og aloo gobi, samt moderne retter, såsom grillfade, masala-steaks og krudtbid, alt sammen med et pakistansk twist. Kombiner med vin, Mikkeler øl eller en lækker cocktail. 

"At vokse op og være vidne til, at vores mor tilberedte flere retter på én gang, at styre 5 dårligt opførte børn og underholde naboerne på samme tid, var nok til at få os til at blive vanvittigt forelsket i maden og gæstfriheden fra pakistansk kultur."

ZAHIDA

PAKISTANSK

Rømersgade 20, København, Danmark

Hos Zahida finder du moderne pakistansk komfortmad med et moderne twist. Kombiner de smagsfulde retter med vin, Mikkeler øl eller en lækker cocktail.

LOKATION
KØKKENTYPE
PRISKLASSE
ANDET
LOCATION
CUISINE
PRICE LEVEL
OTHER

© FirstServed - CVR: 38499181

bottom of page