top of page

10 AF DE BEDSTE ITALIENSKE RESTAURANTER I KØBENHAVN

Duften af basilikum, cremet burrata med friske tomater, pasta kogt til perfektion med trøffel og smagfulde pizzaer med sprød skorpe. Det italienske køkken rummer et utal af livretter, der sætter gang i de flestes mundvand, og er ifølge os et af de bedste køkkener vores klode har at byde på.

Der findes et utal af gode Italienske restauranter i København, og vi har desværre ikke besøgt dem alle (endnu). Men vi giver her vores bud på en liste over 10 af de bedste italienske restauranter i København, hvor du med sikkerhed vil finde fantastiske smagsoplevelser fra det italienske køkken.

Restaurant Cicchetti København

1. CICCHETTI
Nørrebrogade 56, 2200 København N

 
Hos Cicchetti finder du et stort udvalg af Venedig-inspirerede småretter, som er perfekte til deling over et godt glas vin eller flere. De har et stort udvalg af snacks og retter samt omhyggeligt udvalgte vine, så du kan få udfordret dine smagsløg. Den farverige restaurant er en lille hyggelig oase i hjertet af Nørrebro, som du med fordel kan besøge inden en tur i byen på områdets mange gode barer.
 

2. MANGIA
Bagerstræde 9, 1617 København V

Mangia er især populær for deres klassiske italienske pastaretter, lavet til perfektion med stor respekt for historie og kultur. Menukortet byder også på både antipasti og andre italienske specialiteter – med garanti noget for enhver med kærlighed til det italienske køkken. De har et omhyggeligt udvalg af italienske og franske vine til at komplementere de lækre retter, parret med personlig og professionel service.

Restaurant Brace København

3. BRACE
Teglgårdstræde 8A, 1452 København K

Skandinavien møder Norditalien. På den Italienske restaurant Brace får du, foruden den gode betjening, en restaurantoplevelse, der rummer både det Norditalienske og det Skandinaviske køkken. Her er inspirationen blandt andet hentet fra deres bedstemødre, som bevidner om det klassiske italienske køkkenhåndværk. Vinene er hentet fra mindre naturvinsproducenter rundt om i Europa.

4. ITALO DISCO
Oehlenschlægersgade 5, 1663 København V

På Vesterbro finder du Italo Disco; et moderne trattoria der forener råvarer importeret direkte fra Italien med det bedste fra de danske farvande. Her skifter menuen ofte og altid efter sæson. Som de selv beskriver det, bliver maden tilberedt “som mama ville lave den tilført skarphed og finesse”.

Restaurant Plin København

5. PLIN
Sankt Annæ Pl. 16, 1250 København K

Med fokus på sæsons råvarer og inspiration fra alverdens køkkener, har den Italienske Restaurant Plin også sneget sig ind på listen. Plin serverer smukke og smagfulde retter, hvor der virkelig er kælet for detaljen. De har et hyggeligt udeområde, hvor du, på varme dage, kan nyde din middag under åben himmel midt på Sankt Annæ Plads.

6. BARABBA
Store Kongensgade 34, 1264 København K
 
To Italienere driver denne hippe restaurant i Store Kongensgade. Barabba er et sjovt sted med en tydelig fornemmelse af at det godt må være lidt festligt. Maden er italiensk med både traditionelle og mere moderne indslag - de er især populære for deres udsøgte pastaretter.
 

Bar Pasta Restaurant København

7. BAR PASTA
Vedbækgade 13, 2200 København N
 
Som navnet antyder, får du hos Bar Pasta et bredt udvalg af smagfulde pastaretter, men menuen rummer også andre klassiske italienske retter og desserter. Stedet byder på en uformel og hyggelig atmosfære med mulighed for udeservering i sommermånederne. Er du til pasta med rigeligt parmesan, bør du besøge Bar Pasta!

 

8. BÆST
Guldbergsgade 29, 2200 København N
 
Skal du smage en af Københavns bedste Pizzaer? Så bør du slå vejen forbi Bæst. Med skarpt fokus på bæredygtighed og brugen af lokale råvarer i sæson, kreerer de nogle af de bedste - og endda prisvindende - pizzaer, du kan støve op i hovedstaden. Bæst beskriver sig selv som en “Nørrebrosk” restaurant, men er nu alligevel kommet med på listen over de bedste Italienske restauranter netop pga. deres vidunderlige pizza.

Terra Restaurant København

9. TÈRRA
Ryesgade 65, 2100 København Ø

Térra betyder “jorden” og er kendt for deres kærlighed til naturen samt brugen af de økologiske råvarer, vi omgiver os med netop nu. Deres ingredienser kommer derfor fra biodynamiske gårde, fiskere og producenter. Den evigt skiftende menu byder altid på store smagsoplevelser, der samtidig er en fryd for øjet.

10. OSTERIA 16
Haderslevgade 16, 1671 København V
samt Ravsborggade 14B, 2200 København N


På stemningsfulde Ravnsborggade finder du den italienske restaurant Osteria 16. Her er menuen bygget op af simple og klassiske antipasti baseret på friske ingredienser og råvarer, som er importeret direkte fra Italien. Den meget velovervejede vinmenu er til at overskue med de få men forskelligartede vine.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så husk at downloade vores app.
Her kan du få mere inspiration til din næste restaurantoplevelse.
Vi viser den spontane restaurantgæst ledige borde på dagen.

download-on-the-app-store-apple.png
google-play.png
bottom of page